Pratik ve lezzetli bir börek tarifi arayanlar için mükemmel bir seçenek: Az malzemeli çıtır börek! Kolay yapımı ve enfes tadıyla sofralarınızın yıldızı olacak bu börek, herkesin favorisi olacak. İşte, adım adım börek yapımı!

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz az malzemeli börek tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratmaya hazır mısınız? Yumuşacık içi ve çıtır çıtır dokusuyla bu börek, herkesin favorisi olacak.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Az malzemeli börek, sofralarınızın en lezzetli eşlikçisi olacak! Kolay ve pratik yapımıyla dikkat çeken bu tarif, lezzetiyle de damaklarınızı şenlendirecek. İşte, adım adım az malzemeli börek tarifi!

Malzeme Listesi

Böreklerin hamurunu hazırlamak için;

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Börek hamurlarına sürmek için;

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin üzerleri için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Az malzemeli börek tarifi ile sofralarınıza lezzet katmanın en kolay yolunu keşfettiniz. Kolay yapımı ve enfes tadıyla bu börek, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak. Siz de bu tarifi deneyerek sevdiklerinizle paylaşabilir, onlara unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. Afiyet olsun!