Eğer kahvaltı ve çay saatlerinizi şenlendirecek lezzetli bir börek arayışındaysanız, hazır yufka ile puf böreği yapmak için mükemmel bir tarifiniz var. Bu tarif, hem pratik hem de son derece doyurucu, herkesin beğenisini toplayacak.

Hazır yufka kullanarak yapılan puf böreği, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlar hem de lezzetiyle sizi ve sevdiklerinizi memnun eder. Bu rehberde adım adım nasıl mükemmel bir puf böreği yapabileceğinizi öğreneceksiniz.

Hazır yufka ile puf böreği, özellikle yoğun günlerde hızlıca hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizi etkileyecek bir tariftir. Yufka, maden suyu, yumurta ve peynirli harç kullanarak, bu basit malzemelerle ağızda dağılan bir börek yapabilirsiniz.

Hazır Yufka ile Puf Böreği Tarifi için Malzemeler

5 adet yufka

sosu için;

1 şişe maden suyu
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı sıvı yağ

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

i̇çi için;

lor peyniri veya beyaz peynir

üzeri için;

artan sos
1 adet yumurta

Hazır Yufka ile Puf Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak sosu hazırlayın. Tüm malzemeleri karıştırıp çırpın.
Bir adet yufkayı masanın üzerine serin ve hazırladığınız sostan her yerine gelecek şekilde fırça ile sürün.
Yufkayı ortadan ikiye bölün. Böldüğünüz yufkayı üçe bölerek altı parça yufka elde edin.
Peynir harcını yufkaların üzerine koyup güzelce sarın ve yuvarlak gül şekli verip uç kısmı böreğin altına sıkıştırın.
Her bir yufkayı bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Artan sosun içine bir adet yumurta kırıp çırpın ve böreklerin üzerine fırça ile sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika kadar kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın.