Çay saatinizi daha da keyifli hale getirmek ister misiniz? Elmalı kurabiye tarifi tam da aradığınız şey olabilir. Hem yapımı kolay hem de tadı nefis olan bu kurabiye, tüm misafirlerinizin favorisi olacak.

Elmalı kurabiye, nostaljik bir lezzet arayanlar için harika bir tercih. Çocukluğunuzun tatlarını yeniden keşfetmek ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre.

Fırından yeni çıkmış elmalı kurabiyelerin mis gibi kokusu, evinizi saracak. Yapımı basit olan bu tarifle, çay saatlerinize enfes bir lezzet katabilirsiniz. Herkesin bayılacağı bu kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER

Hamuru için:

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

4 su bardağı un
¾ su bardağı toz şeker
¾ çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu

Elmalı iç harcı için:

4 adet kırmızı elma(rendelenmiş)
½ su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı dövülmüş ceviz içi

TARİF

Elmalı kurabiye tarifini hazırlamak için 4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alın.
Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirin. Elmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştırın.
Hamurunu hazırlamak için bir kasede limon suyu ve karbonatı karıştırın. Derin bir kâsede, tereyağı sıvı yağ, yogurt, toz şeker ve limonlu karbonat karışımını birleştirin.
Unu da azar azar ekleyerek, ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edin.
Hamuru tezgahın üzerinde toparlayın. Bu hamuru tezgahta güzelce açın. Yuvarlak şekiller çıkarıp elmalı harcı ortasına koyun ve iki yandan katlayın.
Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!

Elmalı kurabiyeleriniz fırından çıktıktan sonra, mutfakta oluşan enfes kokulara karşı koymak zor olacak. Bu pratik ve lezzetli tarifi deneyerek, çay saatlerinizi unutulmaz kılabilirsiniz.