Tek başınıza bir kavanozu bitireceğiniz Kornişon Turşusu tarifi
Evde hazırlayabileceğiniz enfes bir kornişon turşusu tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Kornişon turşusu yapmak isteyenler için harika bir tarif hazırladık. Bu tarifle annelerinizin yaptığı gibi lezzetli ve sağlıklı bir turşu yapabilirsiniz.
Kendi evinizde leziz kornişon turşusu hazırlamak isterseniz, bu adım adım tarif tam size göre.

Kornişon turşusu, herkesin sevdiği klasik bir lezzettir. Ev yapımı, sağlıklı ve lezzetli bir turşu yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre.

Evde kornişon turşusu yapmanın püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu rehberle, damaklarda iz bırakan bir turşu hazırlayabilirsiniz.

Kendi mutfaklarınızda kornişon turşusu yapmanın sırlarını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Pratik ve leziz bu tarif, kavanozları hızla boşaltacak!

KORNİŞON TURŞUSUNUN MALZEMELERİ

2 kg kornişon
5 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 litre su
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 dal dereotu
5~6 nohut
1 kesme şeker

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

LEZİZ KORNİŞON TURŞUSU NASIL HAZIRLANIYOR?

Öncelikle kornişonları güzelce yıkıyoruz. Sonrasında da kürdan kullanarak bazı yerlerinden delikler açıyoruz.
Ardından derin bir kabın içerisinde su, elma sirkesi, üzüm sirkesi ve tuzu karıştırıyoruz.

Temiz bir cam kavanozun içerisine sarımsakları ve nohutları atıyoruz. Bu aşamada ikisini de bütün şekilde kullanıyoruz.

Bu kolay ve lezzetli kornişon turşusu tarifiyle, ev yapımı turşuların keyfini çıkarabilirsiniz. Sağlıklı ve leziz bu turşu, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Tarifi deneyin ve kendi turşunuzu yapmanın gururunu yaşayın. Afiyet olsun!