Misafirleriniz için farklı ve lezzetli bir tatlı arayışı içindeyseniz, yumuşacık keki ve nefis kreması ile gelin pastası tam size göre. Bu tarifle tatlı anlarınızı taçlandırın.

Ev yapımı tatlıların sıcaklığı ve samimiyetiyle dolu bir çay saati düşünün. İşte, herkesin bayılacağı hafif ve lezzetli gelin pastası tarifimizle bu hayali gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

GELİN PASTASI TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Keki Islatmak İçin;

2 su bardağı soğuk süt

2 yemek kaşığı şeker

Muhallebi İçin;

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 paket krem şanti (75 g)

Üzeri İçin;

Hindistan cevizi, antep fıstığı, fındık, ceviz (hangisini isterseniz.)

GELİN PASTASI NASIL YAPILIR?

Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpın.

Vanilya, kabartma tozu, unu ilave edin ve tekrar karıştırın.

Dikdörtgen borcamı yağlayın ve kek hamurunu dökün.

170 derece ayarladığımız fırına koyun. 15 dk. içinde hazır olacaktır.

Kürdan yardımı ile kontrol edin ve kekini soğumaya bırakın.

Süt ve şekeri karıştırın kekiniz tamamen soğuyunca üzerine dökün.

Muhallebi için, krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırın ve ocağın altını açın.

Koyulaşana kadar karıştırın.

Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakın.

Ilık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde krem şantiyi ekleyin mikser yardımı ile çırpın.

Eğer biraz katı gelirse yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz.

3 dk. karıştırdıktan sonra kekin üzerine dökün.

Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.