Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve tadına doyum olmayan bir lezzet olan üzümlü kek, çay ya da kahve yanında mükemmel bir seçim. Bu tarifle, kek yapmanın püf noktalarını keşfedecek ve her defasında mükemmel sonuçlar alacaksınız.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Misafirlerinizi etkilemek ve onlara unutulmaz tatlar sunmak istiyorsanız, ceviz ve üzümün eşsiz uyumuyla hazırlanan bu kek tarifi, aradığınız cevap olabilir. Hem lezzetli hem de göz dolduran bu kek, sofralarınızın yıldızı olacak.

Yumuşacık, puf puf kabaran bir kek hayaliyle mutfağa girip, her seferinde aynı mükemmelliği yakalamak ister misiniz? Üzümlü kek tarifimiz, kek yapmanın sırlarını adım adım sizinle paylaşıyor. Bu tarifle, kek yapmak artık çok daha kolay ve lezzetli.

MALZEMELER

3 yumurta
Dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kadar kuru üzüm
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu

TARİF

Geniş bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice köpürene kadar çırpın.
Yoğurt ve yağı ilave edip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave edip karıştırın.
Son olarak üzüm ve cevizleride ekleyerek iyice karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına döküp fırında 30 dk kadar pişirin.

Üzümlü kek tarifi, çay saatlerinizde ya da kahve molalarınızda sunabileceğiniz mükemmel bir tatlı seçeneği sunuyor. Ceviz ve üzümün lezzetli uyumu ile hazırlanan bu kek, yapımı kolay olduğu kadar lezzetiyle de herkesi büyüleyecek. Tarifimizi deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Her lokmada, ev yapımı bir tatlıyla kendinizi şımartın!