Özel günlerinizde veya misafirlerinizi ağırlarken tercih edebileceğiniz sosyete pilavı, her yemeğin yanında göze ve damağa hitap eden bir seçenek sunar. Köfteli ve patlıcanlı bu tarif, sofralarınıza şıklık katacak.

Patlıcan ve köfte ile lezzetini ikiye katlayan sosyete pilavı, geleneksel Türk pilavını tamamen yeni bir boyuta taşıyor. Bu zengin ve çekici pilav tarifi, yemek saatlerinizi daha keyifli ve özel kılacak.

Sosyete pilavı, lezzet arayışında olanlar için ideal bir seçenek sunuyor. Bu benzersiz tarif, köfteli ve patlıcanlı harmonisiyle, sofralarınıza estetik bir dokunuş katmanın yanı sıra lezzetle de sizi cezp edecek.

Sosyete Pilavı Tarifi

Malzemeler

Pilav için;

1 geniş su bardağı pirinç
2, 5 su bardağı su
2 kaşık tereyağı
Tuz

Sosu için;

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

3 sivri biber
3 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytin yağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı su

Köfte için;

250 gram köftelik et
1 orta boy kuru soğan
1 yumurta
1 sandviç ekmeği
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yedi türlü
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
Kızartmak için yağ

Üzeri için;

2 uzun patlıcan

Sosyete Pilavı Nasıl Yapılır?

1)Patlıcanları kabuğunu soymadan uzun ince doğrayıp tuzlayın…kızgın yağda kızartıp kağıt havluyla fazla yağını alın…bir kenarda soğumayı beklesin
2)köfteleri hazırlayalım. Kuru soğanı küp küp doğrayın, ekmeği ufalayın 1 yumurta maydanoz ve baharatları ekleyip yoğurun birbirini tutunca küçük küçük yuvarlayıp kızgın yağda kızartın…bir kağıt havlu yardımıyla fazla yağını alın…
3)sosu: aşama aşama gösterdim yinede açıklayayım…tereyağını eritip zeytin yağıyla karıştırın önce biberleri sonra domatesi, sarımsağı ve baharatları ekleyip 1 su bardağı su döküp kısık ateşte pişirin
4)pirinçleri yıkayıp süzün tereyağını eritin …pirinçleri kızan tereyağına ekleyip ve iyice kavurun kavururken tuzunu da ekleyin.Üzerine 2 su bardağı su ekleyin ve önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin…

Süsleme: fırın kabınızın altına patlıcanları dizin siyah kabuklu tarafları ara ara dizin görüntü güzel oluyor…üzerine pilavınızı dökün ve üzerini örtün pilav içinde demlensin 10 dk sonra açın demlenen pilavınızı ters çevirin orta kısma sosunuzdan 2 yemek kaşığı dökün ve köfteleri koyun…. Pilavın etrafına kalan sosunuzu gezdirin.