Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kabak mücveri, hem besleyici hem de oldukça pratik. İşte size evde kolayca hazırlayabileceğiniz mücver tarifi!

Her yemeğin yanında gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz kabak mücveri, damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak. İşte püf noktalarıyla dolu kabak mücver tarifi!

Sağlıklı bir atıştırmalık arıyorsanız, kabak ve havuçla yapılan bu mücver tarifini mutlaka denemelisiniz. Çırpılmış yoğurt eşliğinde servis edilen bu lezzeti seveceksiniz.

MALZEMELER

3 adet kabak
2 adet yumurta (çırpılmış)
1 adet havuç
1 çay bardağı un
6 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

1/2 su bardağı sıvı yağ

TARİF

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi birleştirin.
Unu da ilave edip tüm malzemeler birbiriyle harmanlayın.
Tüm malzemeler macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayıp tavaya dökün.
Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.

Kabak mücveri, pratik ve lezzetli bir seçenek olarak sofralarınıza renk katar. Sağlıklı malzemelerle ve kolay bir hazırlık süreciyle, herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi deneyin. Afiyet olsun!