Çeşm-i Nigar çorbası, lezzetli ve sağlıklı bir seçenektir. Bu basit tarif ile evinizde restoran kalitesinde çorba yapabilirsiniz.

ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI MALZEMELERİ NELER?

1 bardak kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı Kuru nane
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1, 5 litre sıcak su
Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 limon suyu
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı Toz kırmızı biber
1 çay kaşığı Pul biber

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI TARİFİ

Kuru soğanı doğrayın ve zeytinyağı ile orta ateşte kavurun. Soğanlar renk aldığında unu ilave edin ve karıştırın. Sonrasında yıkanıp süzülen mercimeği ilave edin, karıştırın. Suyuda ekleyip mercimekler yumuşayana dek 30 dakika pişirin. Önce orta ateşte kaynatın sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Mercimekler piştiğinde tuz ekleyin ve çorbayı pürüzsüz kıvam alana dek blenderdan geçirin.

Çorba pişerken bir kasede sosu hazırlayın. Kaseye yumurta sarısı, limon suyu ve sütü alıp çırpın. Limon sulu ise yarısını kullanın. Kaynayan çorba tenceresine boşaltın ve yeniden kaynayana dek karıştırın. Çorba kaynadığında 2-3 dakika daha pişirin, ocaktan alın. Sosunu hazırlamak için tavaya tereyağı, toz kırmızı biber, kuru nane ve pul biberi alın, karıştırın. Kavrulduğunda çorba tenceresine boşaltın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun...