Yumuşacık dokusu ve lezzetiyle üzümlü kek, çay ve kahve yanında en iyi seçeneklerden biri. Bu kolay tarif ile evde ustalık eseri kekler yapabilirsiniz.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Ev yapımı üzümlü kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım lezzetli ve pratik üzümlü kek yapımı için gereken malzemeler ve tarif.

Üzümlü kek, hem lezzetli hem de pratik bir atıştırmalık. Bu tarifle, puf puf kabaran ve içi yumuşacık kekler yapabilir, herkesin beğenisini kazanabilirsiniz.

MALZEMELER

3 yumurta
Dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kadar kuru üzüm
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu

TARİF

Geniş bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice köpürene kadar çırpın.
Yoğurt ve yağı ilave edip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave edip karıştırın.
Son olarak üzüm ve cevizleride ekleyerek iyice karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına döküp fırında 30 dk kadar pişirin.

Bu üzümlü kek tarifi ile çay saatlerinizi daha da özel kılabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bu tarifle, yumuşacık ve enfes kekler yapmak artık çok kolay. Üzümün lezzetiyle harmanlanan bu kek, hem aileniz hem de misafirleriniz tarafından çok sevilecek. Şimdi mutfakta üzümlü kek yapmanın zamanı, afiyet olsun!