Ev yapımı üzümlü pilav ile misafirlerinizi şaşırtın! Bu adım adım tarif, aile sofralarınıza tatlı bir dokunuş katmanızı sağlayacak. Lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bu pilavı denemeye hazır olun.

Üzümlü pilav, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Farklı ve lezzetli bir yemek deneyimi için, bu özel tarifi mutlaka deneyin. İşte üzümlü pilav yapmanın püf noktaları...

Lezzetli bir üzümlü pilav yapmak artık çok kolay! Bu tarif ile pilavınıza tatlı bir dokunuş katın ve sofralarınızı zenginleştirin. Misafirleriniz ve aileniz bu farklı lezzete bayılacak.

ÜZÜMÜLÜ PİLAV TARİFİ

MALZEMELER

Pilav için
2 su bardağı Gönen baldo pirinç
50 gr tereyağı
3 su bardağı su
Tuz

Üzeri için

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

1 su bardağı nohut
1.5 su bardağı kuru üzüm
125 gr orta yağlı koyun kıyması
1 su bardağı pekmez
Tuz

TARİF

Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. Nohut üzerini geçecek kadar su ilave ederek nohutlar pişinceye kadar haşlayın. Kıymayı tencereye alıp kavurun. Yıkayıp ayıkladığınız üzümleri ilave edin. Pekmezi ekleyip birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın. Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinçleri ilave edip 5 dakika kavurun. Su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine pekmezli nohutlu karışımı ilave edip sıcak servis yapın.

Üzümlü pilav tarifimizle, sofralarınıza tatlı ve lezzetli bir dokunuş kattınız. Bu özel ve farklı tarifle, yemekleriniz daha da unutulmaz hale gelecek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu üzümlü pilav, hem ailenizle hem de misafirlerinizle paylaşmanız için mükemmel bir seçenek. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu lezzetli pilavı sofralarınızdan eksik etmeyin. Afiyet olsun!