Evinizde Akdeniz esintileri taşıyan zeytinyağlı barbunya yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım zeytinyağlı barbunya yapımı!

Geleneksel Türk lezzeti zeytinyağlı barbunya, bu tarif ile mutfaklarınıza taşınıyor. Kolay ve pratik adımlarla mükemmel bir yemek yapın.

Zeytinyağlı barbunya, lezzetiyle ünlüdür. Bu tarif ile evde orijinal zeytinyağlı barbunya yapabilir, ailenizi ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 kilo barbunya
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 patates
2 havuç
2 domates
2 bardak kaynar su
Birer tatlı kaşığı salça ve toz şeker
1 çay kaşığı tuz

TARİF

Ayıklayıp yıkadığınız barbunyaları bir tencereye alın ve üzerine geçecek kadar su koyup haşlayın.
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın.
Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
Diğer sebzeleri de ekleyin ve kavurun.
Haşladığınız barbunyaları da ekleyin.
Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Kapağı kapalı olarak yarım saat kadar pişirin.

Zeytinyağlı barbunya tarifi ile evde kolayca mükemmel yemekler yapabilirsiniz. Bu tarif sayesinde, sağlıklı ve lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Hemen deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!