Keklerinizin her zaman mükemmel kabarmasını mı istiyorsunuz? Bu tarifle artık kabarmayan kek problemleri tarihe karışıyor! Maden suyu kullanarak hazırlayacağınız bu tarif ile çay saatlerinizi ve özel günlerinizi daha da keyifli hale getirin. İşte kabaran kek tarifi ve püf noktaları.

Kabarmayan keklerden sıkıldınız mı? Maden suyu kullanarak hazırlayacağınız bu kek tarifi ile her zaman mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Adım adım tarifimizle lezzetli ve kabaran kekler yapmanın sırlarını keşfedin. İşte soda ile hazırlanan kabaran kek tarifi.

Maden suyu ile hazırlayacağınız bu kek tarifi, keklerinizin her zaman mükemmel kabarmasını sağlar. Her defasında kabaran, lezzetli kekler yapmanın sırrını keşfetmek için adım adım tarifimizi takip edin. İşte kabaran kek tarifi ve püf noktaları.

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu (200 ml)
1,5 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı yoğurt (sulu kısmı)
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un

Yapılışı

1. Hazırlık

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
Kek kalıbını yağlayın ve unlayın.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

2. Karışımın Hazırlanması

Yumurta ve Şeker: Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve toz şekerle birlikte mikserle güzelce çırpın.
Yoğurt ve Sıvı Yağ: Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Maden Suyu ve Limon Suyu: Karışıma soda, kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyin ve tekrar karıştırın.
Vanilya ve Un: Vanilyayı ve unu eleyerek ilave edin. Spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.

3. Kakaolu Harcın Hazırlanması

Hazırladığınız kek harcının bir kısmını ayırın.
Ayırdığınız harca kakaoyu ekleyin ve güzelce karıştırın.

4. Kekin Kalıba Dökülmesi

Sade kek harcını hazırladığınız kek kalıbına dökün.
Üzerine kakaolu harcı dökün ve hafifçe karıştırarak mermer deseni oluşturun.

5. Pişirme

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin.

Kekin Kabarması İçin Püf Noktaları

Maden suyu, kabartma tozu ve limon suyu ile birlikte kekin kabarmasını sağlar.
Yoğurdun sulu kısmını kullanmaya özen gösterin.
Dilerseniz kekin içine limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.

Soda ile hazırlanan bu kabaran kek tarifi ile her defasında mükemmel kabaran, lezzetli bir kek elde edeceksiniz. Bu pratik ve lezzetli tarif ile çay saatlerinizi daha keyifli hale getirebilir, misafirlerinize enfes kekler sunabilirsiniz. Afiyet olsun!