Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Evinizde çikolatalı bir rüya yaratmaya hazır mısınız? Pratik ve lezzetli bir sufle tarifiyle, tatlı anlarınız artık daha da unutulmaz hale gelecek. İşte adım adım süper kolay sufle yapımı!

Çikolatalı tatlılara olan sevginiz bir adım öteye taşınacak. Ev yapımı çikolatalı sufle tarifiyle, mutfağınızda küçük bir sihir yapmaya ne dersiniz? Herkesi mest edecek bu tarif, tatlı krizlerinizin ilacı olacak.

Tatlı düşkünlerinin gözdesi, sıcacık ve çikolatalı bir sufle yapmaya ne dersiniz? Bu pratik tarif ile çay saatleriniz artık daha keyifli geçecek. İşte, herkesin bayılacağı sufle tarifinin tüm detayları...

PRATİK SUFLE TARİFİ

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
8 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
8 dilim bitter çikolata
Pudra şeker

TARİF

ncelikle bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri karıştırın.
Şeker tamamen eridiğinde içerisine sıvıyağ, süt, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek mikserle çırpın.
Bu esnada geniş bir tencerenin içerisine su doldurun. Sufleyi pişirmek için ısıya dayanıklı sufle kalıpları kullanabilirsiniz.
Tencereye doldurduğunuz su, sufle kalıplarının yarısına gelmelidir.
Sufle kalıplarının her birine 1 dilim çikolata yerleştirin.
Hazırladığınız karışımı sufle kaplarına doldurun. Kapların üzerinde 1 parmak kalınlığında boşluk bırakın.
Kalan çikolata dilimlerini, karışımın ortasına batırın.
Sufle kalıplarını tenceredeki sıcak suyun içerisine dikkatli bir şekilde yerleştirin.
Su kaynayana kadar, yaklaşık 1 dakika, yüksek ateşte pişirin.
Su kaynamaya başladığında ocağı kısık ateşe alın, tencerenin kapağını kapatın ve 6 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.

Sufle yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay ve eğlenceli. Bu adımları takip ederek, evde çikolatalı sufle yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için mükemmel bir çözüm olan bu lezzetli tarif, misafirlerinizi de şaşırtacak. Sufle, çikolatanın en iyi haliyle buluştuğunda ortaya çıkan bu muhteşem tatlıyı denemekten çekinmeyin. Mutfağınızda yarattığınız bu lezzetli eserle, çikolata severlerin kalbini fethedeceksiniz. Unutmayın, her büyük lezzet, küçük bir cesaret işidir. Şimdi mutfakta sihir yapma zamanı!