Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Pratik yemek tarifleri arasında yer alan patatesli gül böreği, hem kolay yapılışı hem de enfes lezzetiyle dikkat çekiyor. Bu tarif ile mutfakta harikalar yaratabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Evde patatesli gül böreği yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, yufka ve patatesin muhteşem uyumunu sofralarınıza taşıyacak. Her adımıyla mükemmel sonuçlar için işte size detaylı rehberimiz.

Patatesli gül böreği, herkesin beğenisini kazanacak şık ve lezzetli bir tariftir. Sadece birkaç malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu börek, özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Malzeme Listesi

2 adet yufka
4 adet haşlanmış ezilmiş patates
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
göz kararı kimyon,karabiber,tuz ,pul biber
6 dal kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
göz kararı üzeri için susam,çörek otu
göz kararı zeytinyağı

Hazırlanışı

Patates, soğan, biber, maydanoz ve baharatları karıştırın.

Yufkayı 4 parçaya bölün. Fırça ile yoğurtlu, sıvı yağlı karışımdan sürün. Geniş olan kısmına iç malzemeden biraz yerleştirin ama uç kısımlarından biraz boşluk bırakın.(Çok fazla malzeme koymayın.)

Uçları açık kalacak şekilde sarın. Sonrada uç kısmından bükerek diğer ucu alttan geçirip sabitleyin.

Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan yoğurtlu,yağlı karışımdan sürüp çörek otu ve susam serpin. 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Bu patatesli gül böreği tarifi ile, hem görsel hem tat olarak zengin bir deneyim sunabilirsiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin bayılacağı bu börek, çay saatlerinizin veya kahvaltılarınızın yıldızı olacak. Yumuşak içi ve kıtır dışı ile patatesli gül böreği, sofralarınıza şıklık ve lezzet katacak. Şimdi fırınınızı ısıtın, bu harika tarifi deneyin ve sevdiklerinizle bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!