Havuç ve tarçının muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kek, hem lezzeti hem de aromasıyla çay saatlerinizin favorisi olacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz havuçlu tarçınlı kek tarifimizle misafirlerinizi şaşırtın.

Misafirlerinize sunabileceğiniz, lezzetiyle herkesi büyüleyecek bir kek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Havuçlu tarçınlı kek tarifimizle, hem pratik hem de nefis bir kek yapabilirsiniz.

Havuçlu tarçınlı kek, yapımı kolay ve lezzeti harika bir tariftir. Bu tarifle, evinizde mis gibi kokular eşliğinde havuçlu tarçınlı kek hazırlayabilir ve sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebilirsiniz.

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Malzemeler:

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

3 adet orta boy yumurta
200 gram toz şeker
200 ml süt
200 ml ayçiçek yağı
360 gram un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
150 gram rendelenmiş havuç
1 silme tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı haşhaş

Havuçlu Tarçınlı Kek Üzeri için:

200 gram labne peyniri
50 gram pudra şekeri
1 tatlı kaşığı haşhaş

Havuçlu Tarçınlı Kek Yapılışı:

Bir kabın içinde oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın.
Kabın içine sütü ve sıvı yağı da aktarın ve mikserin yüksek devrinde çırpmayı sürdürün.
Rendelenmiş havuçların suyunu sıktıktan sonra karışıma ekleyin ve bir spatulayla bir kez daha karıştırın.
Farklı bir kabın içine unu, kabartma tozunu, şekerli vanilini ve toz tarçını ekleyip tüm malzemeleri karıştırın.
Kuru malzemeleri elekten geçirerek yumurtalı karışımın içine ilave edin.
Son olarak haşhaşı da malzemelerin içine ekleyin ve karışımı bir spatula yardımıyla alttan üste doğru katlayarak homojen hale getirin.
20 santimetre çapında bir kek kalıbını yağladıktan sonra içine kek harcını dökün.
Keki 180 derecelik önden ve alt üst ısıtılmış fanlı fırında 45 dakika boyunca pişirin.
Kek pişerken pudra şekeri, haşhaş ve labneyi çırparak yaklaşık yarım saat boyunca dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
Fırından çıkan kek oda sıcaklığına geldiğinde kalıptan çıkarın.
Buzdolabından çıkardığınız kremayı kekinizin üzerine dökerek yayın.
Kekinizi dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Havuçlu tarçınlı kek, hem lezzeti hem de kokusuyla sofralarınıza renk katacak harika bir tariftir. Bu tarifle, havuçlu tarçınlı kek yapmanın aslında ne kadar kolay olduğunu ve ortaya çıkan lezzetin herkes tarafından beğenileceğini göreceksiniz. Hem pratik hem de lezzetli bir kek arıyorsanız, bu havuçlu tarçınlı kek tarifini mutlaka deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!