Tatlı krizlerinize sağlıklı bir alternatif mi arıyorsunuz? Fit tarçınlı çörek, muz ve tarçının eşsiz birleşimi ile hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile sofralarınıza lezzet katın. İşte detaylı tarçınlı çörek tarifi.

Muz, yulaf unu ve tarçının bir araya gelerek oluşturduğu fit tarçınlı çörek, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık olarak karşınıza çıkıyor. Özellikle tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde gidermek isteyenler için ideal bir tarif. İşte adım adım fit tarçınlı çörek yapımı.

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Sağlıklı ve pratik bir çörek tarifi mi arıyorsunuz? Fit tarçınlı çörek, muz ve yulaf ununun birleşimi ile hem lezzetli hem de besleyici bir tatlı sunuyor. Tatlı krizlerinize sağlıklı bir çözüm arayanlar için işte detaylı fit tarçınlı çörek tarifi.

Tarçınlı Çörek Tarifi

Malzemeleri: 

2 adet olgun muz
1,5 su bardağı yulaf unu (yulaf ununuz yoksa yulafı blender’dan geçirerek un haline getirebilirsiniz.)
1 yemek kaşığı süt (badem ya da Hindistan cevizi sütü de kullanabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 tatlı kaşığı esmer şeker (isteğe bağlı)

Üzeri için: 

4 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı bal

Fit Tarçınlı Çörek Yapılışı: 

Bir muzu çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. 
Ezilmiş muzu, yulaf ununu, sütü ve kabartma tozunu bir kabın içinde iyice karıştırarak hamur harcı elde edin. 
Tezgahınıza yağlı kağıt serdikten sonra harcı üzerine aktarın. 
Bir oklava yardımıyla harcı yarım santimetre kalınlığında olacak şekilde açın ve bir dikdörtgen haline getirin. 
Hindistan cevizi yağını, esmer şekeri ve tarçını bir kabın içinde karıştırın. 
Hazırladığınız karışımı hamur harcının üzerine eşit şekilde yayın. 
Bir muzu ince ince dilimleyin ve harcın içine yerleştirin. 
Hamuru yuvarlayarak bir rulo haline getirin ve on altı eşit parçaya ayırın. 
Parçaları ısıya dayanıklı bir fırın kabının içine dizin. 
Kabı 180 derecelik önden ısıtılmış fırına atarak 20-25 dakika pişirin. 
Servis öncesinde bir kabın içinde balı ve süzme yoğurdu karıştırın. 
Pişen tarçınlı çöreklerinizin üzerine dökerek servis edin.

Fit tarçınlı çörek tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Kolay yapımı ve muhteşem lezzeti ile bu tarif, herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!