Çikolatalı supangle, hem göze hem damağa hitap eden muhteşem bir tatlıdır. Pratik tarifi ve enfes lezzetiyle, bu supangle tatlıya kimse hayır diyemeyecek!

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz çikolatalı supangle ile misafirlerinizi şımartın. Adım adım bu kolay tarifi takip ederek, profesyonel tatlılar yaratabilirsiniz.

Bol çikolatalı, kremsi ve pürüzsüz bir tatlı arayışındaysanız, bu supangle tarifi tam size göre. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlı, tüm ailenizin favorisi olacak.

MALZEMELER

Tek yufkadan Çıtır çıtır Tava Böreği tarifi: Hem kolay hem çok lezzetli Tek yufkadan Çıtır çıtır Tava Böreği tarifi: Hem kolay hem çok lezzetli

1 litre süt
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
70 gram bitter çikolata
3 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilim kakaolu kek
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu (üzeri için)
1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı (üzeri için)

TARİF

Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alın içine sürülebilir çikolata kreması ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Çırpma esnasında azar azar soğuk tereyağını ekleyin ve bu işleme krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika devam edin.
Sunum kaplarının tabanına kek parçaları koyun ve üstlerini supangleyle doldurun. Tatlıları dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirip servis edin.

Bu bol çikolatalı supangle tarifi ile tatlı saatleriniz hiç olmadığı kadar lezzetli geçecek. Hem pratik hem de büyüleyici bu tarif, çikolatalı tatlı tutkunlarının vazgeçilmezi olacak. Çikolatalı bir tatlıdan beklediğiniz her şeyi sunan bu supangle, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Şimdi deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi