Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Ramazan ayının bereketli saatlerinde, sahura kalktığınızda sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek tavada bazlama tarifiyle tanışın. Bu basit ve lezzetli tarif, günün en önemli öğününe özel bir dokunuş katıyor.

Sahur sofralarını lezzetlendirecek, herkesin beğenisini kazanacak tavada bazlama yapmaya ne dersiniz? Adım adım tarifimizle, evde kolayca harika bazlamalar yapabilirsiniz.

Ev yapımı bazlama ile sahur sofralarınıza lezzet katın. Bu pratik tarifle, sahur için sıcacık ve yumuşacık bazlamalar hazırlayabilir, tüm ailenizi mutlu edebilirsiniz.

MALZEMELER

6 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su

TARİF

Ilık su, maya, sıvı yağ ve yoğurdu bir kasede karıştırın.
Üzerine unun bir kısmını ilave edip tuzu da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Ara ara un ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
8 eşit beze hazırlayıp yuvarlayın ve unlanmış tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Isınmış tavada kabarcıkların oluşmasına izin vererek bazlamaları arkalı önlü yaklaşık 3'er dakika pişirin.
Yumuşacık bazlamaları sıcak sıcak servis edin.

Tavada bazlama, sahur sofralarınız için mükemmel bir seçenektir. Bu tarif ile evde kolayca lezzetli bazlamalar yapabilir, sahura hem doyurucu hem de lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz. Tarifimizle, sahurda hem pratiklik hem de lezzeti bir arada sunuyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. Sahur sofralarınız bereketli, Ramazan ayınız hayırlı olsun!