Çayın yanına eşlik edecek, tereyağlı ve susamlı nefis bir tuzlu kurabiye tarifi arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Hem kolay hem de lezzetli!

Misafirleriniz için kolayca hazırlayabileceğiniz tuzlu kurabiye tarifiyle, sofralarınıza lezzet katın. İşte, ev yapımı tuzlu kurabiye tarifi.

Evde tuzlu kurabiye yapmanın sırları bu tarifte gizli. Tereyağlı, çıtır çıtır ve lezzetli kurabiyeler için adım adım tarifi takip edin.

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi

150 gram yumuşamış tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzeri için ayrılır)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı çiğ susam
1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı mavi haşhaş tohumu
2,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Üzeri için

Yumurta sarısı
1 çay kaşığı şeker

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılarak kontrollü un eklenerek yoğrulup yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamur üç eşit parçaya bölünür ve her bir parçaya silindir şekli verilip kenarları düzleştirilip iki parmak genişliğinde kesilip yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Diğer bezeler de aynı şekilde hazırlanıp tepsiye yerleştirilir.
Üzeri için yumurta sarısına bir çay kaşığı şeker eklenip iyice karıştırılıp kurabiyelerin üzerine sürülür.
Çatal yardımıyla kurabiyelerin üzerleri çizilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü 25 dakika kadar pişirilir.
Soğuyunca servis edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi