Misafirlerinizi şaşırtacak ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bir börek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. El açması ıspanaklı çıtır börek, hem yapımı kolay hem de lezzeti garantili bir tarif. Haydi, mutfağa geçelim ve bu nefis böreği birlikte yapalım!

El açması börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Ispanaklı çıtır börek tarifi, hem malzemeleriyle hem de yapılışıyla size pratik bir çözüm sunuyor. Adım adım açıklamalarla ve püf noktalarıyla dolu bu tarif sayesinde, evde lezzetli bir börek hazırlamak artık çok kolay.

Evinizde şef gibi hissetmek istiyorsanız, bu el açması ıspanaklı çıtır börek tarifi tam size göre. Hem yapımı kolay hem de tadı muhteşem olan bu börek, tüm ailenizin favorisi olacak. İşte detaylı tarifimiz ve tüm püf noktalarıyla el açması ıspanaklı çıtır börek!

El Açması Ispanaklı Börek Malzemeler:

Hamuru İçin;

1 su bardağı süt

1 su bardağı zeytinyağı

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

3-3,5 su bardağı un

Açmak İçin;

1 paket mısır nişasta

Üzeri İçin;

1 su bardağından 1 parmak az zeytinyağı

İç Harcı İçin;

2 bağ ıspanak

1 adet küçük soğan

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı salça

Tuz

Pul biber

Karabiber

Biraz toz şeker

Beyaz peynir

El Açması Ispanaklı Börek Yapılışı:

Ispanakları iyice yıkayıp, suyunu süzdürün ve doğrayın.

Tavaya, yemeklik doğranmış soğanı ve sıvıyağı alın.

Yumuşayana kadar kavurun.

Üzerine isteğe bağlı olarak salça ekleyin.

Biraz daha kavurun.

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

Üzerine ıspanağı, tuz ve şekeri ekleyin.

Ispanaklar suyunu salıp, çekene kadar pişirin.

Ocaktan alarak soğuması için bir kenara bırakın.

Hamuru için yoğurma kabına süt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu alarak karıştırın.

Üzerine kontrollü olarak un ilave edin.

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru 5 dakika dinlendirin.

Hamurdan, ceviz büyüklüğünde 24 adet parça koparın.

Bezeleri 12’şerli olarak ikiye ayırın.

Nişasta ile tabak büyüklüğünde her birini açın.

Hepsini aralarına, nişasta serperek üst üste koyun.

Bütün bezeler bittiğinde, 12 adet bezeyide fırın tepsinizin büyüklüğünde açın.

Çok az yağladığınız tepsiye, ilk katını yerleştirin.

Kenarlarında fazla kalan kısımlarını kesin.

Üzerine, ıspanaklı harcı eşit şekilde yayın.

İkinci 12 adet bezeyi de aynı işlemleri uygulayarak açın.

Ispanaklı harcın üzerine yerleştirin.

Zeytinyağı ya da sıvıyağını ocakta tavada ısıtın.

Böreğinizin her yerine gelecek şekilde dökün.

Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Fırından aldıktan sonra biraz dinlenmesini bekleyin.

El açması ıspanaklı çıtır börek tarifiyle, mutfakta harikalar yaratmak artık çok kolay. Pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz bu börek, hem lezzeti hem de çıtırlığı ile sofralarınıza renk katacak. Misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtmak için bu nefis tarifi hemen deneyin ve mutfaktaki yeteneklerinizi gösterin. Afiyet olsun!