Evde kolayca hazırlayabileceğiniz mayasız pişi tarifi ile kahvaltılarınız artık daha renkli ve lezzetli! Bu hızlı ve pratik tarifle, sabahları pişi yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Hemen deneyin ve kahvaltı keyfinizi ikiye katlayın.

Yoğurt, yumurta ve birkaç basit malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu pişi tarifi, kahvaltıda ne pişirsem diye düşünenlere müjde niteliğinde. Mayasız ve hızlı bu tarif ile kahvaltı hazırlığı artık bir zevk haline gelecek.

Kahvaltı sofralarınızı şahane yapacak bu pişi tarifi, sadece 10 dakikada hazır. Mayasız ve pratik bu tarif ile, hem tatlı hem tuzlu lezzetlerle harika uyum sağlayan puf puf pişileri evde yapmaya başlayın.

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 - 3,5 su bardağı un
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

TARİF

Yumurta ve yoğurdu güzelce çırpın. İçine tuz ve kabartma tozu ekleyin.
Azar azar unu ekleyip,ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Hamurunuzu on dakika kadar dinlendirdikten sonra merdane yardımıyla açın. Orta kalınlıkta bir hamur olmalı.
İster bardak yardımıyla isterseniz yuvarlak bir kalıpla hamurunuzu kesin.
Yağı ocağa alın. Yağınız iyice kızınca pişileri tavaya alıp arkalı önlü kızartın.
Tüm hamuru bu şekilde kızarttıktan sonra pişileriniz hazır!

Bu kolay ve lezzetli pişi tarifi ile kahvaltılarınızı şahane yapın! Mayasız, pratik ve ağızda dağılan bu pişiler, hem hazırlaması kolay hem de son derece lezzetli. Tüm aileyi mutlu edecek bu tarifi deneyin ve kahvaltı keyfinizi ikiye katlayın. Afiyet olsun!