Misafirlerinizi etkilemek ve lezzetli bir sunum yapmak istiyorsanız, peynirli büzgü börek tarifimizle tanışın. Herkesin beğenisini toplayacak bu tarif, sofralarınızın yıldızı olacak!

Ev yapımı bir lezzet harikası olan peynirli büzgü böreği, kahvaltılarda ve 5 çaylarında vazgeçilmez olacak. İşte sizin için hazırladığımız kolay ve lezzetli tarif...

Pratik ve gösterişli tarifler arasında yer alan peynirli büzgü börek, çat kapı gelen misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir seçenek. İşte lezzet dolu bu tarifin sırları...

Malzemeler:

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

3 adet yufka
½ çay bardağı sıvıyağ
300 gr koyun peyniri
½ demet maydanoz
1 adet yumurta akı
2 adet yumurta sarısı

Yapılışı:

Peynir, maydonoz ve yumurta akını bir kapta karıştırın.
Yufkayı dörde bölün, her bir parçasını sıvıyağ ile yağlayın.
Üçgen yufkanın alt kısmından başlayarak ucuna kadar oklavaya sarın ve kenarlarından büzüştürün.
Oklavayı yufkadan dikkatlice çıkarın ve iki ucunu birleştirerek ortası çukur bir yuvarlak yapın.
Yufkaları tepsiye dizin birleşim yerlerine kürdan batırarak destekleyin.
Ortasına peynirli harçtan koyun.
Kenarlarına yumurta sarısı sürün.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Bu enfes peynirli büzgü börek tarifiyle, kahvaltılarınız ve 5 çaylarınız daha da özel hale gelecek. Hem kolay hazırlanışı hem de leziz tadıyla, bu tarif misafirlerinizden ve ailenizden tam not alacak. Pratik ve gösterişli bu tarife mutlaka yer verin ve sofralarınızı şenlendirin. Afiyet olsun!