ÇITIR ÇITIR PATLICANLI BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

1 kilo yufka (6 adet)
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 çay bardağı su
İç harcı
1 kilo doğranmış patlıcan
1 adet kuru soğan
8-10 adet doğranmış biber
4 adet doğranmış domates
4 diş doğranmış sarımsak
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle patlıcanları ve tüm sebzeleri bir tavada kavurun. Üzerine baharatları da ekleyin.
Yufkayı ıslatmak üzere de tüm malzemeleri bir kapta birleştirip çırpın.
Yufkayı tezgaha serin ve karışımın bir kısmını yufkaya döküp ıslatın.
Üzerine diğer kat yufkayı da serin ve bu katı ıslatmayın.
Sonrasında yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Her parçanın geniş kısmına patlıcanlı içten koyup rulo şeklinde yufkaları sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.
Yufkaların üstüne de kalan karışımdan sürün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Çıtır çıtır patlıcanlı börek tarifi ile kahvaltılarınız ve çay saatleriniz için harika bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Hazır yufka ile yapılan bu börek, pratik ve lezzetli olmasıyla herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!