Hamur işi tarifleri denilince akla gelen eşsiz lezzetlerden Gazel Böreği yapımı ile siz de mutfakta harikalar yaratın! İşte püf noktaları ile tarifimiz.

GAZEL BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

Hamur için;

3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı eritilmiş tereyağı

İç malzemesi;

250 gram kıyma
30 gram sıvıyağ
2 haşlanmış patates
2 soğan
3 dal maydanoz
Yarım su bardağı buğday nişastası
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
2,5 çorba kaşığı sıvı yağ

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Unu eleyin ve yoğurma kabına alın. Ortasını havuz oluşturun ve içerisine su, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun.

Elde edilen hamuru 1 saat kadar dinlenmeye alın.

Dinlendikten sonra hamuru 2 eşit beze şeklinde bölün.

Açacağınız hamurun üzerine nişasta serpiştirin ve tabak büyüklüğünde açın.

Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve diğer hamuru üzerine koyun.

Merdane ile tekrardan yufka büyüklüğünde açın.

Hamuru ortadan ikiye kesin.

İç malzemesi için; soğanları yemeklik ince ince doğrayın ve tavada biraz soteleyin. Ardından kıymayı ilave edin ve 5 dakika karıştırarak kavurun.

Patatesleri küp küp doğrayın ve kıymanın üzerine ekleyin.

5 dakika daha pişirdikten sonra üzerine maydanozu ve baharatlarını ekleyin.

İç malzemesini ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.

Yarım hamurun üzerine iç malzemeyi ekleyin ve rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine koyun.

Yumurta sarısı ve yağı karıştırın ve gazel böreğinin zerine sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Bu aşamada fırından fırına ısı ayarları değişiklik göstereceği için dikkatli pişirin!

!ister rulo şeklinde isterseniz tepside istediğiniz şekilde yapabilirsiniz

Afiyet olsun...