Yeni Malatyaspor neden ligden çekildi? Yeni Malatyaspor neden ligden çekildi?

A Milli Takımımız, çeyrek final mücadelesinde Hollanda karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Maçın başından itibaren etkili bir oyun sergileyen milliler, Samet Akaydin'in 35. dakikada attığı golle öne geçti.

İkinci yarıda ise işler istediğimiz gibi gitmedi. Hollanda, 70. dakikada Stefan De Vrij'in golüyle beraberliği yakaladı. Sadece 6 dakika sonra Mert Müldür'ün kendi kalesine attığı golle Hollanda 2-1 öne geçti. Bu skorla birlikte millilerimiz turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Hakan Çalhanoğlu'nun Açıklamaları:

Maçın ardından konuşan Hakan Çalhanoğlu, takımın taktik anlayışını eleştirerek, "İkinci yarıya çok iyi başlamadık, geriye çekildik. İkinci golden sonra uzun toplara döndük, keşke geri çekilmeseydik. Oluyor böyle şeyler. Buraya kadar gelmek de bir gurur. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayaklarına, yüreklerine sağlık," dedi.

Sözlerine devam eden Çalhanoğlu, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Çok güzel bir turnuva geçirdik. Hocamıza, ekibine, masörlerimize, aşçılarımıza, bizi koruyan komutanlarımıza... Maalesef buraya kadarmış. Buraya kadar getirdik. Milletimize bu heyecanı yaşattıysak ne mutlu bize. Futbolda kaybetmek de var. Maç sonu taraftarlarımız bizi ayakta alkışladı. Bu güzel bir sinyal," ifadelerini kullandı.

A Milli Takımımız, EURO 2024 macerasını çeyrek finalde Hollanda karşısında aldığı 2-1'lik mağlubiyetle tamamladı. Hakan Çalhanoğlu'nun açıklamaları ise takımın taktiksel anlayışını sorgulayan ve Montella'ya yönelik eleştiriler içeren ifadelerle dikkat çekti. Turnuvada gösterdikleri performansla gurur duyduğumuz millilerimize teşekkür ediyor ve gelecek turnuvalarda başarılar diliyoruz.