Muhammara, Akdeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile kahvaltılarınız daha da renklenecek.

Köz biber ve salça kullanarak yapılan muhammara, hem meze hem de kahvaltılık olarak tercih edilen enfes bir lezzet. Bu tarifi deneyerek evinizde muhteşem bir tat yaratabilirsiniz.

Evde muhammara yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay! Bu basit adımları takip ederek, kahvaltı ve akşam yemekleriniz için mükemmel bir muhammara hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

5 közlenmiş kırmızı biber
3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı domates salçası
1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1.5 tatlı kaşığı kimyon
1/2 su bardağı ceviz içi
2 dilim bayat ekmek ya da tost ekmeği
3/4 çay bardağı zeytinyağı
3~4 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Üzeri için

Maydanoz

TARİF

Biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra mutfak robotuna alın.
İçerisine sarımsakları ekleyerek biberleri püre haline getirdikten sonra bir kaseye alın. İçerisine salça ekleyin.
Ceviz içleri ve ekmek içini robotta küçük parçalar haline getirin.
Kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın.

Artık muhammara yapımının inceliklerini biliyorsunuz, bu lezzetli tarifi denemek için mutfakta vakit geçirme zamanı geldi. Emin olun, bu tarif hem sizin hem de sevdiklerinizin beğenisini toplayacak. Hem kahvaltılarda hem de özel günlerinizde muhammara ile sofralarınızı taçlandırın! Afiyet olsun!