Çikolatalı tarifleri seviyorsanız ve çay saatlerinize özel bir dokunuş katmak istiyorsanız, kozalak kurabiye tam size göre. İşte adım adım hazırlanışı.

Yılbaşı sofralarınızı süsleyecek, çay saatlerinize lezzet katacak kozalak kurabiye tarifi burada. Bu eşsiz ve lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz.

Mısır gevreğiyle hazırlanan ve kozalak görünümü verilen bu kurabiye, tatlı severlerin yeni favorisi olacak. İşte kolay ve lezzetli kozalak kurabiye tarifi.

MALZEMELER

2 adet baton kakaolu kek
1 paket krema (200ml)
80 gr çikolata ( sütlü ya da bitter)
1 paket Kakaolu yaprak buğday gevreği
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Ceviz

TARİF

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Keki iyice ufalıyoruz. İçerisine cevizi ve pudra şekerini ekliyoruz.
Ocakta ısınan kremaya çikolatayı ekleyip eritiyoruz.
Eriyen çikolatamızı da ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp şekil veriyoruz.
Sonra kakaolu gevreği sıra sıra kozalak görünümü vererek keke hafifçe batırıyoruz.
Üzerine pudra şekeri serpip, servis yapıyoruz.

İşte karşınızda, hem görsel hem de lezzet açısından etkileyici kozalak kurabiye tarifi. Bu basit ve lezzetli tarifi uygulayarak, misafirlerinizi şaşırtacak ve çay saatlerinizi tatlandıracak muhteşem kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve bu özel lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!