Tatlı krizlerinizi giderecek, görselliğiyle göz kamaştıracak bir tarif mi arıyorsunuz? Zebra kek tarifi tam size göre! Hem yapımı kolay hem de lezzeti muhteşem olan bu kek, çay saatlerinize renk katacak. Hadi, zebra kek yapımına birlikte göz atalım.

Evinizde pastane lezzetinde bir kek yapmaya ne dersiniz? Zebra kek tarifi ile bu mümkün! İki renkli, şık ve lezzetli bu kek tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın. Adım adım zebra kek yapımını öğrenmek için tarifimizi inceleyin.

Görünümüyle iştah kabartan, lezzetiyle damakları şenlendiren zebra kek, mutfaklarınızın yeni gözdesi olacak. İki renkli yapısı ve kolay yapımı ile dikkat çeken bu tarifi denemek için sabırsızlanacaksınız. İşte zebra kekin yapımı ve püf noktaları!

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin

TARİF

Derin bir kap içerisinde yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar çırpın.
Süt ve yağı ekleyin karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilini de eleyerek ekleyin ve yavaşca hamuru söndürmeden yedirin.
Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurdan birine kakao ekleyin.
Borcamı hafif yağlayın. Borcamın ortasına sade kek hamurundan bir kepçe ekleyin ve üzerine kakaolu kek hamurundan dökün.
Tüm harç bitine kadar bu şekilde dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Dilimleyerek servis edin.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Zebra kek tarifi, hem görselliğiyle hem de lezzetiyle evde yapabileceğiniz en özel tariflerden biri. İki renkli desenleri ve kolay yapımı ile dikkat çeken bu kek, çay saatlerinize ve davetlerinize farklı bir dokunuş katacak. Tarifimizi deneyerek sevdiklerinize bu lezzeti sunabilir, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!