Kadınbudu köfte, büyük-küçük herkesin severek tükettiği, pirinç ve kıymanın birleşiminden oluşan enfes bir lezzet. Özellikle Trakya bölgesinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kadınbudu köfte, Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından merakla aratılıyor.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

"Gelinim Mutfakta'da Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?" sorusuna verilen cevap, yemek tutkunlarının dikkatini çekmeyi başarıyor. İzleyicilerin büyük ilgi gösterdiği bu lezzetli tarif, evde kolaylıkla uygulanabilir adımlarla sunuldu.

Gelinim Mutfakta'nın sevilen bölümlerinden biri olan kadınbudu köfte tarifi bölümü, sosyal medyada da geniş yankı buldu. Programın takipçileri, bu leziz tarifi evlerinde deneyimlemek için sabırsızlanıyorlar.

Gelinim Mutfakta'da Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

600 gr köftelik kıyma (az yağlı)
1 soğan
1 yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Panelemek için
Yarım çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı buğday unu
1 yumurta
Kızartmak için
2~3 su bardağı ayçiçeği yağı

TARİF
Öncelikle kıymayı ikiye bölün ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya kıymanın yarısını alıp 2-3 kaşık su ekleyin.
Orta ateşte kavurun. Kıymayı ocaktan almadan önce kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Harcı soğumaya bırakın.
Ardından pirinci yıkayıp süzün. Ve haşlanmak üzere tencerede kaynatın. Haşlanan pirinçleri bir kenara alarak soğumasını bekleyin. Kavrulmuş kıyma ve çiğ kıymayı bir kaba alın. Soğuyan pirinçlerin suyunu süzüp kıymalara ekleyin.
Yumurta, tuz ve baharatı da ilave edin. Harcı karışana kadar yoğurun ve ardından buzdolabında 2 saat bekletin.
Dinlenen harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.
Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın.
Köfteleri ayçiçeği yağında kızartın.

Haber Merkezi