Eşsiz bir pilav tarifine ne dersiniz? Tavuklu Buhara Pilavı ile sofralarınıza yeni bir lezzet katın.
 

TAVUKLU BUHARA PİLAVI TARİFİ MALZEMELERİ

1,5 su bardağı baldo pirinç
500 gram tavuk eti
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 tatlı kaşığı karışık baharat (7 farklı baharatın karışımı)
Tuz

Üzeri için

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı çiğ badem
2 yemek kaşığı tereyağı

TAVUKLU BUHARA PİLAVI NASIL YAPILIR?

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Tavuk etini kuşbaşından biraz büyük olacak şekilde doğrayın.

Doğradığınız eti soteleyin.

Havucu küçük küpler halinde, soğanı da yemeklik doğrayın.

Soğanı sıvıyağında kavurun. Üzerine tereyağını ilave edin.

Tereyağı eriyince havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.

Havuçlar yumuşayınca üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edip kavurun.

Baharat ve tuzunu ekleyip (Dilerseniz kuş üzümü de ekleyebilirsiniz) karıştırdıktan sonra sıcak suyunu da ilave edin.

Tencerenin kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra demlenmesi için bekletin.

Üzeri için de tereyağını sos tenceresinde eritin. Üzerine çiğ badem ve dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun.

Servis için buhara pilavını derin bir kaseye alın.

En alt kısma kavrulmuş eti, üzerine de pilavı koyup tabağa ters çevirin.

Son olarak kavrulmuş badem ve fıstığı üzerine ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun...