Misafirlerinizi etkilemek ve sofralarınıza geleneksel bir tat katmak için soğan dolması ideal bir seçenektir. İşte adım adım kolay soğan dolması yapımı!

Soğan dolması, Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu tarif, özel günlerinizde fark yaratacak.

Evde pratik bir şekilde soğan dolması yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, kıymalı ve pirinçli harmanıyla ağzınıza layık bir sonuç vaat ediyor.

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

SOĞAN DOLMASI MALZEMELERİ

10 adet orta boy soğan
400 gr orta yağlı kuzu kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 domates
1 biber
2 kuru soğan
1 küçük kase doğranmış maydanoz
Bir tutam taze nane
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Üzerine sos için:

1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

SOĞAN DOLMASI YAPILIŞI

Kuru soğanları soyun. Tam kesmeden, yarısına kadar gelecek şekilde ortasına derin bir çizik atın.
Tencerede kaynayan tuzlu suya kestiğiniz soğanları atın.
Kısık ateşte soğanlar biraz yumuşayıp açılana kadar 3-4 dakika kadar haşlayın.
Kevgir yardımıyla süzüp soğumaya bırakın.
Dolma içi hazırlamak için 2 kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Maydanoz ve sarımsağı ince kıyın. Biberi ince ince doğrayın. Domatesi soyup küp küp doğrayın.
Bütün malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın.
Haşlayıp soğuttuğunuz soğanların katlarını ayırın.
Her soğan katının orta kısımlarına biraz iç koyup sarın ve kapatın, tencereye dizin.
Sos için domates salçası, zeytinyağı ve tuzu bir kasede iyice karıştırın. Sosu en üstteki dolmanın üzerine çıkmayacak ama ona değecek kadar dolmaların üzerine gezdirin.
Tencereyi ocağa alın, tencerenin her tarafı eşit kaynayıncaya kadar bekletin.
Kısık ateşe alın. Suyunu çekip, dolmalar kıvama gelene kadar pişirin.

Soğan dolması, lezzet ve sunumu ile Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. İster deneyimli bir aşçı olun, ister yeni başlıyor olun, bu tarif sizin ve sevdikleriniz için unutulmaz bir lezzet deneyimi sunacak. Hazırlaması kolay ve son derece doyurucu olan bu yemeği evinizde denemek için artık bir nedeniniz var. Afiyet olsun!