Galatasaray’ın Napoli’den kiralık olarak kadrosuna kattığı yıldız oyuncu Victor Osimhen, sarı-kırmızılı formayla Fenerbahçe derbisinde sahaya çıkarken yine yüzünde maskeyle mücadele etti. Taraftarların merak ettiği bu detayın nedeni ise Osimhen'in 2021 yılında yaşadığı ciddi bir sakatlık.

2021 Yılındaki Ciddi Sakatlık

Nijeryalı futbolcu, 2021 yılında Napoli forması giyerken Inter’le oynanan maçta Milan Skriniar ile kafaya kafaya çarpışmıştı. Bu çarpışma sonucunda yüzünden ciddi bir sakatlık geçiren Osimhen, ameliyat olmak zorunda kaldı. Ameliyat sonrasında yüzüne 6 plaka yerleştirildi ve çenesine 18 vida takıldı.

Başkentte büyük sevinç! Gençlerbirliği Pendikspor'u mağlup etti" Başkentte büyük sevinç! Gençlerbirliği Pendikspor'u mağlup etti"

Maskeyi Neden Kullanmak Zorunda?

Osimhen, sakatlığın ardından maçlara maskeyle çıkmaya başladı. Geçtiğimiz ocak ayında yaptığı bir açıklamada, maskenin neden hayati önem taşıdığını şu sözlerle anlatmıştı:
"Kariyerimin geri kalanında maske takmak zorundayım çünkü çenemde ve yüzümde vidalar var. Cagliari'ye karşı oynadığımız bir maçta topa kafa attığımda yüzümden kan aktı. Bu yüzden maske kullanmadan oynamak benim için gerçekten tehlikeli."

Maske Kullanmanın Önemi

Osimhen’in kullandığı bu özel maske, yüzündeki hassas bölgeleri koruyarak olası bir darbenin daha ciddi sonuçlara yol açmasını engelliyor. Bu nedenle, oyuncu için sahada maskeyle mücadele etmek bir zorunluluk haline gelmiş durumda.