Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı simit, şimdi MasterChef'ten ilham alarak evlerimizde! İşte adım adım ev yapımı simit tarifi, kendi mutfaklarınızda fırın tazeliğinde simitler yapın.

Evdeki malzemelerle fırından yeni çıkmış gibi simit yapmaya ne dersiniz? MasterChef programında gösterilen bu tarif, simit yapmayı hiç bu kadar kolay ve lezzetli kılmamıştı. İşte detaylar...

Fırın kokusunu evinize taşıyacak bir tarif arıyorsanız, işte MasterChef'ten esinlenerek hazırladığımız ev yapımı simit tarifi. Bu tarifle, her öğünde lezzetli simitlerinizi kendiniz yapabileceksiniz.

SİMİT TARİFİ!

MALZEMELER

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
Aldığı kadar un

Pekmezli sosu için:

Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su

Üzeri için:

Bol susam

TARİF

ıvı malzemeler başta olmak üzere tüm malzemeleri bir kaba alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Mayalanması için bir kenara alalım, 30-45 dk. bekleyelim.
Mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve bir bezeyi tekrar iki eşit parçaya ayırıp uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit şekli verelim.
Pekmezli suya batıralım, oradan bol susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.
200 derecede, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.

MasterChef programının popülerleştirdiği ev yapımı simit tarifi ile artık kendi mutfaklarınızda fırın lezzetinde simitler yapabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarifle, kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek, her öğünde taze simitlerin keyfini çıkarabileceksiniz. Deneyin ve kendi lezzetli simitlerinizi yaratın!