Mis gibi elma kokusu ve tarçının eşsiz uyumuyla mutfakta harikalar yaratabileceğiniz bir tarif var karşınızda. Pastane usulü elmalı kurabiye yapımı için ihtiyacınız olan her şey burada!

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Evinizde pastane kokuları yaratmaya hazır mısınız? Elmalı kurabiye tarifimiz, hem pratik hem de ağız sulandıran bir lezzet vaat ediyor. Tüm püf noktalarıyla birlikte, başlayalım!

Bu elmalı kurabiye tarifi, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. Adım adım kolay anlatımı ile, mükemmel sonuçlar elde etmeniz için sizleri bekliyor. Haydi, şimdi mutfağa!

Elmalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

200 gram tereyağ veya margarin(oda ısısında)
Küçük 1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Yeteri kadar un (Unu kontrollü ekleyin elimize yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

İç harcı

3 adet kabukları soyulup rendelenmiş elma
1 küçük çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı dolusu tarçın
İsteğe bağlı içine iri taneli ceviz içi

Elmalı Kurabiye Tarifi

İlk olarak elmaların üzerine şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
Ocağı kapatıp ceviz ve tarçını ilave edelim.
Hamur için un ve nişasta hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştıralım.
Un ve nişastayı da ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru beş eşit parçaya bölelim.
İster iki yağlı kağıt arasında isterseniz bezenin altına ve üzerine hafif un serperek servis tabağı büyüklüğünde yarım cm kalınlığında açalım.
Hamuru pizza dilimi şeklinde 8 parçaya bölün.
Geniş kısımlarına 1 tatlı kaşığı soğutan iç harçtan koyup saralım.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pembemsi bir renk alana kadar pişirelim. Üzerini fazla kızartmayalım.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.

Bu pastane usulü elmalı kurabiye tarifiyle, mutfakta yeni bir başarı hikayesi yazın! Tarçın ve elmanın eşsiz uyumu, her ısırıkta size ve sevdiklerinize büyük bir lezzet şöleni sunacak. Unutmayın, en iyi tarifler sevgi ve özenle yapılandır. Şimdi bu eşsiz lezzeti deneyin, çay saatlerinizi renklendirin. Afiyet olsun!