Lezzetli ve pratik bir tarif arıyorsanız, çatlak poğaça tam size göre. Bu tarif ile çay saatlerinize kıyır kıyır bir dokunuş katın. Mayasız, kolay ve hızlı hazırlanan bu poğaçalar, herkesin favorisi olacak. İşte adım adım çatlak poğaça tarifi!
Çay saatlerinizde farklı bir lezzet denemeye ne dersiniz? Mayasız ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çatlak poğaça tarifi, tam size göre! Lezzeti ve kıyır kıyır dokusuyla bu poğaça, misafirlerinizin de favorisi olacak. İşte en kolay çatlak poğaça tarifi!
Çatlak poğaça tarifi ile çay saatlerinize lezzet katın. Mayasız, pratik ve hızlı hazırlanan bu poğaça, herkesin beğenisini kazanacak. Fırından çıkar çıkmaz tükenen bu lezzeti hemen deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. İşte adım adım çatlak poğaça tarifi!
Malzemeler
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İçi İçin:
Beyaz peynir
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
Çatlak Poğaça Nasıl Yapılır?
1. Hamurun Hazırlanması
Margarini eritin. Geniş bir karıştırma kabına margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyip elinizle karıştırın.
Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Sirkeyi dökün ve hamuru yoğurun.
2. Şekillendirme
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarlak biçimde açın.
İçerisine beyaz peyniri koyup kapatın ve elinizle yuvarlayın.
3. Tepsiye Dizme
Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Bir bıçak ile poğaçaların üzerine çarpı işareti olacak şekilde kesikler atın.
4. Üzerini Hazırlama ve Pişirme
Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kıyır kıyır ve muhteşem lezzetiyle çatlak poğaça, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Fırından çıkar çıkmaz tükenen bu lezzeti hemen deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Bu pratik ve lezzetli tarif, herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!