Çocuklarınızın beslenme çantasını lezzetle dolduracak, ev yapımı simit tarifimizi denediniz mi? Üzeri bol susamlı, çıtır çıtır bir lezzet sizi bekliyor.

Fırındaki simitlerin tadını arıyorsanız doğru yerdesiniz! Evde kolayca yapabileceğiniz, çıtır çıtır ve bol susamlı simit tarifi...

SİMİT TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı süt
1 adet yumurta
1 paket instant maya
3,5 - 4 su bardağı un

Üzeri için;

1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı pekmez

YAPILIŞI

Ilık süt, su, maya ve şekeri bir kabın içerisinde güzelce karıştırıp 5 dakika bekletin.

Ardından içerisine yumurtayı kırın ve karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. 

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Hamurun ağzını streç filmle kapatarak  1 saat boyunca oda sıcaklığında bekletin.

Bekletilen hamurdan minik bezeler alarak rulo şeklinde yaparak önce sulu pekmeze sonra susama batırıp simit şeklini verin.

Tüm hamur için aynı işlemi yaptıktan sonra 180 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...