Fırında karnabahar kızartması, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir alternatif sunuyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, her yaştan insanın beğenisini kazanacak. İşte lezzet dolu tarifimiz.

Ev yapımı fırında karnabahar kızartması, çıtır çıtır dokusu ve leziz tadıyla mutfakta fark yaratıyor. Bu kolay ve sağlıklı tarif ile karnabaharın en güzel halini keşfedin. İşte yapılış aşamaları.

Karnabaharın fırında kızartılarak hazırlanan bu versiyonu, sağlıklı atıştırmalıklar arasında yerini alıyor. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarif, çıtır dokusuyla dikkat çekiyor. İşte adım adım fırında karnabahar kızartması tarifi.

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

Domates ve biberin lezzet dansı: Tadı damağınızda kalacak Kahvaltılık Sos tarifi Domates ve biberin lezzet dansı: Tadı damağınızda kalacak Kahvaltılık Sos tarifi

Malzemeler

1 adet orta boy karnabahar

Bulamak için:

1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
4 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı maden suyu (200 ml)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zerdeçal

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

Fırında soslu çıtır çıtır karnabahar kızartması için öncelikle karnabaharın yeşil kısmını keselim ve çiçeklerine ayıralım.
Ardından güzelce yıkayalım.
Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsisini bir kenara alalım.
Bulamak için uygun bir kapta yumurta, mısır unu, galeta unu, sıvı yağ, kırmızı toz biber, karabiber, sarımsak veya sarımsak tozu, tuz, zerdeçal ve maden suyunu karıştıralım.
Karnabaharlarımızı hazırladığımız karışıma bulayalım ve fırın tepsisine dizelim.
Tüm karnabaharları fırın tepsisine aldıktan sonra önceden ısıttığımız 200°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda çıtır karnabaharlarımız servise hazır. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.

Fırında karnabahar kızartması tarifi, hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif sunarak mutfaklarda yeni bir soluk getiriyor. Bu kolay tarifle, her yemeğin yanında sunabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve ağızda dağılan bu karnabahar kızartması, büyük-küçük herkesin beğenisini kazanacak. Deneyin ve bu sağlıklı lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi