Örgüt yönetiminin en çok kullandığı sosyal medya hesaplarından "Herkülnağme"de yapılan paylaşımda, elebaşı Gülen'in 20 Ekim'de öldüğü belirtildi. Fetullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de, "Fetullah Gülen hayatını kaybetti" dedi.

PROF. DR. HİLMİ DEMİR'DEN İLK YORUM

Bir dönem Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Öğretim Üyeliği yapan TOBB ETU Tarih Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Demir, X hesabından yaptığı paylaşımda, Gülen sonrası ne olacak sorusunu yorumladı.

İşte o paylaşım:

"Gülen sonrası ne olacak? Ali Heyet toplanacak. Kim mi bunlar? Ali Heyet, örgütün ne üst karar organı. Örgütün en eski ‘abileri’nden oluşuyor. Buranın şu an abisi Mustafa Özcan-Cevdet Türk yolu. Mustafa Özcan eski vaiz ali heyet onu atar. Zaten uzun süredir örgütü o kontrol ediyor..

Bu durumda  Hollanda, Almanya, İsveç, Belçika ve Danimarka'da gibi ülkelerde etkili Abdullah Aymaz kendi grubunu kurabilir. Avrupa kanadı kendi yolunu çizer.

Oscar tarihinin efsaneleri: Hangi film beş büyük ödülü aldı? Oscar tarihinin efsaneleri: Hangi film beş büyük ödülü aldı?

Tabi bir de Huzursuzlar var, ikisinden de memnun olmayanlar. Onların önce çıkan lideri yok gibi. Ama bunların da üçüncü bir yol olma şansları var. Anlayacağınız Amerika merkez çekirdeği korumaya çalışacak. Avrupa'da kendi FETÖsünü kurmaya çalışacak. 2025 yeniden toparlanma ve başarabilirlerse kurumlaşma yılı olacak, oyunu bozacak olan üçüncü yolcular olacak."