Çıtır çıtır soğan halkalarını evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Airfryer'ın sihirli dokunuşuyla soğan halkaları tarifimize göz atın.

Airfryer ile soğan halkası yapımının sırları! Sağlıklı, lezzetli ve çıtır çıtır soğan halkaları için adım adım tarifimizi inceleyin.

Soğan halkalarını az yağla nasıl daha lezzetli yapabileceğinizi biliyor musunuz? Airfryer kullanarak hazırlanan tarifimizi keşfedin.

Soğan halkaları en sevilen fast foodların başında gelen lezzetli bir atıştırmalıktır ve farklı pişirme teknikleriyle hazırlanabilir. Kızartma yöntemiyle pişirilerek daha çıtır ve sert soğan halkaları elde edebilirken fırınlama yöntemiyle de biraz daha yumuşak bir soğan halkası hazırlayabilirsiniz. Airfryer ise soğan halkası hazırlarken pek çok avantaj sunarak daha sağlıklı ve pratik bir atıştırmalık yapmanızı sağlar.

Airfryer, lezzetli ve aynı zamanda daha az yağlı pek çok tarif yapmanızı sağlar. Birçok tarifte olduğu gibi soğan halkalarını da airfryer'da pişirerek daha az yağ içermesini sağlayarak daha sağlıklı bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Ayrıca airfryer ile soğan halkaları hazırlamak pişirme süresini de en aza indirerek soğan halkalarının hızlı bir şekilde hazırlanmasını sağlar. Çeşitli malzemelerle evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz airfryer'da soğan halkası tarifimiz:

Airfryer soğan halkası tarifi

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

MALZEMELER

2 adet büyük kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı mısır nişastası
2 su bardağı ekmek kırıntısı ya da panko
1 şişe maden suyu

Airfryer soğan halkası tarifi

Kuru soğanı soyun ve acısının çıkması için su dolu bir kapta 30 dakika bekletin.
Suda beklettiğiniz soğanları süzüp kurulayın.
Soğanları yuvarlak olacak şekilde kesin.
Her bir dilimi halkalara ayırın.
Bir kâsenin içine un ve nişasta ekleyip karıştırın.
Tüm halkaları una batırın ve fazla unu silkeleyin.
Unlanmış soğan halkalarını bir tabağa alın.
Un ve nişasta karışımından artan kısmına yumurta kırın ve karıştırın.
Daha sonra maden suyu ve tuz ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Başka bir kaba panko ya da rondodan geçirdiğiniz ekmek kırıntılarını koyun.
Soğan halkalarını önce yumurtalı karışıma batırın ardından pankoyla kaplayın.
Tüm soğan halkaları bitene kadar yumurta - panko sırasını izleyerek devam edin.
Airfyer’ı sebze modunda çalıştırın ve ısıtın.
Sıcak hazneye tek sıra hâlinde soğan halkalarını dizin ve pişirmeye başlayın.
İlk 3 dakikanın ardından her 2 dakikada bir soğan halkalarını ters düz edin.
Soğan halkaları istediğiniz çıtırlığa gelene kadar pişirin.
Soğan halkalarını sıcak olarak dilediğiniz soslarla servis edebilirsiniz.