Evlat
İnsanlarda hata görünce kınamak değil korumaktır marifet. Bunun için maddi veya dua ile manevi sahip çıkmaktır.

Evlat!
Bir memur emeklilik dilekçesini verdiğinde bile son işleri tamamlamaktan, nezaketinden, saygısından hiçbir şey kaybetmemeye özen gösteriyorsa o memurun geçmişi de güzeldir. Sakın ola vefasızlık gösterme ve daima vefa göster, tecrübesinden istifade etmeye çalış zarar görmezsin.

Evlat!
Amirin iş beklemesi güzeldir lakin memurun iş beklemesi, işinde heyecanlı olması daha güzeldir.

Evlat!
Kıyakçılığın sonu ayakçılık olur. Ondada onur zedelenir. Onun için kimseye kıyakçılık yapmamaya özen göster.

Evlat!
Bebeklerimize aile bireylerinden biri bakarsa öperek, yok dışarıdan birisi -muhtemel- bakarsa iterek büyütür. Onun için zorunluluk olmadıkça bebeklerimizi aile bireylerin büyütmesi elzemdir.

Evlat!
Bazen patlamanın fitili susmaktadır. O nedenle çok konuştuğunda susan insanlara dikkat et. Her an felaket noktasında patlayabilirler.

Evlat!
Telefonunuz çaldığında korku ile değil sevinçle açacağınız numaralar varsa en güzel nimetlerdendir.

Evlat!
Anlamak mı kolay yoksa anlaşılmak mı diye bir sual edilse galiba anlamak derim. Çünkü anlaşılmak kolay mevzu değil. Kolay olsaydı herkes herkesi anlardı.

Evlat
Toplumsal hiyareşi asla bozulmamalı. Çocuk çocukluğunu, anne baba - anne babalığını kısaca herkes küçük küçüklüğünü büyük büyüklüğünü bilmelidir ki, düzen bozulmasın.

Evlat!
Günümüzde maalesef çocuklarımızın karnını tost ile beynini ise test ile dolduruyoruz ve sonra hayata atılınca şikâyetçi oluyoruz. Tosta, teste lazım ama ölçüyü kaçırmamak şartıyla.

Evlat!
Dünyada insanlarla öyle geçin ki eller beğensin. Öyle güzel yaşa ki toprak beğensin. Ama maalesef çoğumuz ikisini de beceremeyiz de muallakta kalırız.

TAVSİYE: 50 yılın birikimi olan, muhtevasında 660 adet farklı nükteli nasihatin yer aldığı Mahirane Söylemler ve –hikâyeden şiire sızan- Susamak, Depremle Yaşamak ve Kazalar Geliyorum Demez kitaplarımı mutlaka okumanızı ve evlatlarınıza okutmanızı samimi olarak tavsiye ediyorum. 536 5681141 No.lu telefondan iletişime geçerek,  (150 TL) benden imzalı olarak temin edebilirsiniz.