Kendi mutfağınızda, usta ellerden çıkmış gibi katmer yapmak ister misiniz? Bu tarifle, tel tel ayrılan ve ağızda dağılan katmerler hazırlayabilirsiniz.

Katmer severler için harika bir tarifle karşınızdayız! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu katmer tarifiyle, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte adım adım katmer yapımı.

Evde yapabileceğiniz en lezzetli ve en kolay katmer tarifi burada! Tel tel ayrılan yapısıyla katmer, sofralarınıza lezzet katacak. Adım adım katmer yapımını öğrenmek için okumaya devam edin.

MALZEMELER

4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

Arası İçin:

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

1 çay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı un

TARİF

Un, su ve tuzu bir kapta hamur haline gelene kadar güzelce yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp en az 20 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru 8 eşit beze olacak şekilde kesin.
Bezelerden birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini sıvı yağ ile yağlayıp un serpiştirin. Ardından alt kısımdan yuvarlayıp yukarıya doğru rulo haline getirin.
Gül böreğini sarar gibi rulo halindeki hamuru sarın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.
Oklava yardımıyla yağlanmış ve unlanmış bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Isınmış tavada hamurları arkalı önlü kızarana dek pişirin.
Tüm hamurları pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Katmer yapmanın ne kadar kolay olduğunu gördünüz! Bu tarifle, tel tel ayrılan ve lezzetiyle büyüleyen katmerler hazırlamak artık sizin için çocuk oyuncağı olacak. Deneyen herkese afiyet olsun!