Tavuk sote ve kreplerin beşamel sosla birleşimi, fırında tavuklu krep sarma tarifini oluşturuyor. Bu yemek, görünümü ve lezzetiyle herkesi etkileyecek.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Fırında tavuklu krep sarma, risksiz ve lezzet garantili bir tariftir. Pratik malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu yemeği denemelisiniz.

Fırında tavuklu krep sarma yapımı, adımları takip ederek kolayca uygulanabilir. İşte malzemeler ve detaylı tarif!

MALZEMELER

Krep için;

2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
Tuz

Beşamel sos için;

Bir yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Tavuk sote için;

2/3 yemek kaşığı sıvıyağ
350 gram tavuk bonfile
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Tuz, kekik, karabiber
1 tatlı kaşığı salça

İçi ve üzeri için;

Kaşar peyniri

TARİF

Öncelikle krepler hazırlanır. Mümkün olduğunda ince olmalıdır.
Bir kapta tüm malzemeler karıştırılır. Krep tavasına bir çay kaşığı kadar tereyağı konur. Krepten bir kepçe dökülür. Bu şekilde önlü arkalı pişirilir.
Tavuklar küçük doğranır. Tavada yağ ile biraz sotelenir. Biberler eklenir, biraz pişirilir ve baharat, salça eklenip biraz daha pişirilip ocaktan alınır.
Beşamel sos için küçük bir tencerede tereyağı eritilir ve un ile biraz kavrulur. Ardından yavaş yavaş süt ilave edilir, topaklanma olmaması için hızlıca çırpılır.
Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alınır. Krepin ortasına bir kaşık beşamel sos, rendelenmiş kaşar peyniri ve tavuk konur, bohça şeklinde katlanır.
Üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar konur. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derece fırında kaşar kızarana kadar pişirilir.