Fırından alınmış taze simit kokusu ile uyanmanın keyfi başka. Bu basit ve pratik simit tarifi ile evinizde fırın lezzetlerini yakalayın. Her aşamasını detaylıca anlattığımız bu rehberle simit yapmak çok kolay!

Simit, Türk kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Peki, evde simit yapmayı hiç denediniz mi? İşte size adım adım kolay simit tarifi ve tüm detayları ile nasıl yapıldığını anlatıyoruz.

Kahvaltıların olmazsa olmazı simiti evde yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve pratik simit tarifi ile evde fırın lezzetinde simitler yapabilir, sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
Aldığı kadar un

Pekmezli sosu için:

Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su

Üzeri için:

Bol susam

TARİF

Sıvı malzemeler başta olmak üzere tüm malzemeleri bir kaba alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Mayalanması için bir kenara alalım, 30-45 dk. bekleyelim.
Mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve bir bezeyi tekrar iki eşit parçaya ayırıp uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit şekli verelim.
Pekmezli suya batıralım, oradan bol susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.
200 derecede, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkan taze ve çıtır simitlerin tadını evinizde de yaşamak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Artık simit yapmak için dışarı çıkmanıza gerek yok; bu rehberle evde en lezzetli simitleri yapabilirsiniz. Deneyin ve farkı hissedin!