Beyti Kebabı, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile evde kendi Beyti Kebabınızı yaparak, tüm ailenize enfes bir yemek sunabilirsiniz.

Bu detaylı rehberle Beyti Kebabı yapmak artık çok kolay! Gerekli malzemeler ve yapılış aşamalarını adım adım takip ederek, mükemmel bir sonuç elde edin.

Beyti Kebabı tarifi arayanlar için harika bir seçenek sunuyoruz. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, yemek saatlerinizi şenlendirecek.

MALZEMELER

2 adet yufka

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Sosu İçin;

4 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber, toz kırmızı biber
Tuz

Köftesi İçin;

400 g kıyma
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 adet soğan
1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
Karabiber, pul biber
Tuz

Servis İçin;

çırpılmış yoğurt
tuz

TARİF

Köftesi için; kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yarım çay bardağı galeta unu, karabiber, pul biber ve tuzu derince bir kaba alarak yoğuralım.
Köfteleri yassı ve uzun şekiller oluşturarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.185 derece ısınmış fırında 10-12 dakika fırınlayalım.
1 adet yufkayı tezgaha alarak ikiye bölelim. Yarım yufkanın üzerine eritilmiş tereyağından güzelce sürelim.
Yufkanın geniş tarafına köftelerimizi tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde saralım. Bu aşamada sıkı sarmalısınız.
Tüm köfteleri aynı şekilde sardıktan sonra rulolarımızı dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayalım.
Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürerek tekrar fırına yerleştirelim. 185 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Sosu için; küçük bir tavada tereyağını eritelim. Üzerine domates rendesi boşaltarak 3-4 dakika pişirelim.
Baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Servis tabağına köftelerimizi alalım. Ortasına bolca yoğurt koyalım.
Üzerine domates sosundan gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis edelim.