Supangle, çikolatalı tatlılar arasında özel bir yere sahip. Bu tarif ile pastanelerdeki kadar lezzetli supangleyi evinizde kolayca yapabilirsiniz.
Ev yapımı supangle ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Bu kolay ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini kazanacak.
Çikolatanın hafif ve lezzetli hali olan supangle, evde yapımıyla da pastaneleri aratmıyor. İşte adım adım supangle yapımı!
PASTANE SUPANGLESİ YAPILIŞI
MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 paket sıvı krema
Yarım su bardağı nişasta
1 paket 25 gramlık kakao
1 tatlı kaşığı nescafe
Yarım su bardağı toz şeker
Ocaktan alındıktan sonra;
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kare bitter ya da sütlü çikolata
1/4 (çeyrek) su bardağı soğuk su
1 paket vanilin
YAPILIŞI
Ocaktan alındıktan sonra konacak malzemeler hariç diğer malzemeler
bir tencereye alın ve koyulaşıp kıvam alana dek pişirin.
Kıvam alan supangleyi ocaktan alıp içerisine diğer kalan malzemeleri ekleyin ve güzelce çırpıcıyla pürüzsüz kıvama gelene dek çırpın.
Kuplara bölüp oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğumaya bırakın.