Evinizde mis gibi kokan, tel tel ayrılan katmer yapmaya ne dersiniz? Bu adım adım rehber ile mutfakta geçireceğiniz zaman hem eğlenceli hem de lezzetli olacak.
Klasik tatları modern dokunuşlarla yeniden keşfetmeye hazır olun! Bu tel tel ayrılan katmer tarifi, sizi mutfakta bir lezzet yolculuğuna çıkaracak. İşte başlıyoruz!
Tel tel ayrılan katmer yapmanın tüm sırlarını bu detaylı rehberde keşfedin. Pratik ipuçları ve basit adımlarla, kahvaltılarınızı zenginleştirin ve herkesi hayran bırakın.
Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi
Malzemeler
Hamuru için;
2,5 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Aralarına ve üzerine sürmek için;
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi
Hamuru için geniş bir kaba tüm malzemeleri alarak güzelce yoğuralım. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirelim.
Hamuru 10-12 eşit parçaya bölüp yuvarlayalım. Üzerine un serperek ince bir şekilde açalım.
Erittiğimiz tereyağını sıvı yağla karıştıralım. Açtığımız hamura 2 yemek kaşığı yağ dökelim ve elimizle her tarafına iyice sürelim.
Üzerine tekrardan açtığımız hamuru serelim ve her tarafına yağ sürelim. Rulo yapalım ve içe doğru sararak gül şekli verelim.
Bütün bezelere aynı işlemi yapalım. Üzerini örterek buzdolabında 30 dakika bekletelim.
Tezgaha biraz un serpelim ve hamurları orta büyüklükte açalım.
Yağsız tavada kızaran tarafını yağlayarak pişirelim. Sıcak bir şekilde servis edelim.
Bu tel tel ayrılan katmer tarifi ile mutfakta harikalar yaratın ve geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla yeniden canlandırın. Pratik ve detaylı bu rehberle, katmer yapmanın tüm inceliklerini öğrenerek, ailenizi ve misafirlerinizi şaşırtın. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!