Kahvaltı sofralarınıza renk katacak enfes bir sos tarifi arıyorsanız, bu pratik ve lezzetli kahvaltılık sos tam size göre.

Sağlıklı ve doğal malzemelerle hazırlanan bu kahvaltılık sos tarifi, sabahlarınızı daha özel kılacak. Adım adım tarifi takip ederek mükemmel sonuçlar alın.

Pratik ve lezzetli bir kahvaltılık sos yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, kahvaltılarınızı zenginleştirirken sağlığınızı da düşünüyor.

MALZEMELER

2 kilogram patlıcan
2 kilogram etli kapya biber
2 kilogram domates
2 kilogram tarla domatesi
4 yemek kaşığı domates salçası
1 baş sarımsak
½ su bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kaya tuzu
2 tatlı kaşığı çemen tozu
2 tatlı kaşığı anık(anuh)

TARİF

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Patlıcan ve biberler yıkanıp közlenir. Közlenen patlıcan ve biberlerin kabukları soyulur ve blenderdan geçirilir.
Domatesler dörde bölünür ve bir büyük tencereye alınır. Orta ateşte yarım saat kaynatılır, blenderdan geçirilir ve tekrar 35-40 dakika kadar daha kaynatılır.
Daha sonra blenderdan geçirilmiş patlıcan ve kapya biber, kaynayan domates sosuna eklenir. Tuz, sarımsak, zeytinyağı ve sirke ilave edilir. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatılmaya devam edilir.
Baharatları ve salçası da eklendikten sonra bir taşım daha kaynatılır ve sıcak sıcak kavanozlara doldurulup ağızları sıkıca kapatılarak ters çevrilir. Bir gün sonra saklayacağınız rafa kaldırabilirsiniz.