Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Islak Kurabiye, şerbetli tatlı severler için vazgeçilmez bir lezzet. Bu tarif, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizi etkileyebileceğiniz enfes bir kurabiye yapmanızı sağlayacak.

Evde tatlı bir şeyler yapmak isteyenler için Islak Kurabiye tarifi mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak. Şerbetin kurabiyelerle buluştuğu bu tarif, çay saatlerinizi tatlandıracak.

Islak Kurabiye tarifi, özellikle şerbetli tatlıların lezzetini sevenler için mükemmel bir seçenek. Bu basit ve lezzetli tarif, adım adım nasıl hazırlanacağını göstererek, ağızda eriyen tatlar sunacak.

Islak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı şeker
125 gr. (yarım paket) margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Şerbeti için; 2 çay bardağı su 2 çay bardağı şeker

Yapılışı

İlk olarak su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
1 adet yumurtayı mikser ile çırpıyoruz.
Yağı ve şekeri ilave edip 5 dk. tekrar çırpıyoruz.
Kalan malzemelerin tamamını ekleyip yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz ve fırında pişirelim. (150-160 derece)
Üzerleri çatlamaya başlayınca kürdan ile pişip pişmediğine bakıp fırını kapatıyoruz.
Sıcak kurabiyeleri, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakıp 5-6 saniye sonra tekrar servis tabağına alıyoruz.

Bu Islak Kurabiye tarifi, evde şerbetli tatlılar yapmanın en kolay ve lezzetli yolunu sunuyor. Şerbetin tatlı kurabiyelerle buluşmasıyla oluşan bu lezzet, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem kolay hem de lezzetli bu kurabiyeler, her ısırıkta sizi mutlu edecek. Afiyet olsun.