Peynirli böreğin en kolay tarifi sizlerle! Mayasız hamur nasıl hazırlanır, nasıl açılır, nasıl pişirilir? Tüm detaylarıyla bu yazıda bulabilirsiniz.

Börek yapmak isteyenlere müjde! Bu tarifle hem zamandan hem paradan tasarruf edebilirsiniz. Mayasız hamurla fırında peynirli börek yapmanın püf noktalarını kaçırmayın.

Az malzeme ile yapılıp 1 tepsi dolusu  börek elde edeceğiniz tarif, ekonomik olmasıyla da favori hamur işlerinizden biri olacaktır. Mayasız hamurunun size kolaylık sağladığı ve harcında peynir kullanılan börekleri, isteğinize bağlı olarak kıymalı ya da patatesli olarak yaparak farklı tatlarda börekler hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi kaçırmayın!

Kolayca açılan mayasız hamurunun dışı çıtır içi yumuşak el açması enfes börekler yapılan tarif, sofralarınızda yer verdiğinizde herkesin beğenisini kazanacak. 

Malzemeler

Böreklerin hamurunu hazırlamak için;

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Börek hamurlarına sürmek için;

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin üzerleri için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Kolay gelsin ve afiyet olsun.